Techniek het mooiste wat er is!

IMG-20210610-WA0008

14 juni 2021

De vele facetten van techniek uitgewerkt door drie stagiaires.
Tijdens een bezoek aan de Hotspot van de Dutch Technology Week (DTW) in Helmond  in 2019 werden wij, Vullings metaalbewerking, aangemoedigd door collega-bedrijven om ook deel te gaan nemen aan dit jaarlijks terugkerend evenement met als doel jongeren te enthousiasmeren om een opleiding te volgen in de techniek. Een uitdaging die we met beide handen hebben aangegrepen!

De eerste vraag die opkwam was, hoe toon je de verschillende facetten van de techniek bij Vullings? We besloten onze stagiaires die we voortdurend opleiden hierbij te betrekken. Zij zijn immers ook gefascineerd geraakt door techniek. Zogezegd, zo gedaan! Inmiddels is het promomodel (zie filmpje) een feit. In dit model komen een aantal facetten van techniek binnen Vullings duidelijk naar voren. Natuurlijk de robotisering (software programmeren en bedienen van een robot), maar ook aandrijving (het overbrengen van fysieke kracht op een lopende band) en mechatronica (hoe functioneren verschillende scharnierpunten t.o.v. elkaar). Een mooi stukje techniek!

 

Project van drie stagiaires

In het najaar van 2019 werd het project afgetrapt door Liam Bierens (student aan de Gilde Opleiding te Venlo). Hij heeft het nodige speurwerk verricht wat nodig was voor het tot stand komen van dit project en vervolgens de complete basis neergezet aan de hand van informatie en ruwe schetsen.
Vervolgens meldde Jop Elbers (student aan het ROC Ter Aa in Helmond) zich bij Vullings met het verzoek om in zijn stageperiode zoveel mogelijk met engineering bezig te zijn. Jop heeft de basis samenstelling die Liam in elkaar had gelast en gemonteerd compleet verwerkt in Inventor (CAM-tekenpakket). Hierbij zijn alle onderdelen tot op detailniveau opgetekend en in een samenstelling(en) verwerkt, inclusief stuklijsten, werk- en detailtekeningen, exploded views, bewerkingsstappen en eventuele noodzakelijke  uitbestedingen.
Als derde en laatste (in dit project) heeft Meike Wijnhoven (Student aan het ROC Ter Aa te Helmond) haar afstudeerproject hierop afgesloten. Zij heeft ervoor gezorgd dat het hele project inclusief de robot op een veilige manier kan worden ingezet op de Dutch Design Week en andere Tech Events, open dagen of schoolbezoeken. Hiermee heeft ze onlangs haar assessment positief afgesloten. Meike is al ruim een jaar werkzaam bij Vullings als vakantiekracht en gaat in september starten met de BBL-opleiding allround verspaner niveau 3 aan het Techniek Centrum Brainport in Deurne.

Het was een geweldig leuk project waar de drie studenten met veel trots en enthousiasme aan hebben gewerkt, in samenwerking met diverse ervaren collega’s van Vullings. We verwachten dat we hiermee nog vele leerlingen kunnen enthousiasmeren voor de prachtige en veelzijdige opleidingen in de techniek.

Mede mogelijk gemaakt door:
Wij willen een tweetal bedrijven bedanken voor het mede mogelijk maken van dit leuke project, te weten ARCO Solutions en ABB Growers.

IMG-20210610-WA0007 IMG-20210610-WA0006 IMG-20210610-WA0001

Deel dit bericht: LinkedIn


Bekijk al onze nieuwsberichten