Techniek moet je doen!

25 januari 2016

Samen met bedrijven in Horst en omgeving

Vullings Metaalbewerking B.V. werkte mee aan de techniekweek die het Dendron College  organiseerde voor haar leerlingen die 'kiezen voor techniek'! Het Dendron college verspreidde hierover het volgende persbericht: 

De leerlingen van havo en vwo 3 van het Dendron College hadden in de week van 18  tot en met 22 januari een profielkeuzeweek. Kiezen kan lastig zijn, zeker als je nog zo jong bent en van sommige vakken eigenlijk niet zo heel goed weet wat ze inhouden. Dan kun je voorlichting over alle vakken en hulp bij het kiezen goed gebruiken. Maar er zijn ook leerlingen die al heel goed weten wat ze willen en die helemaal gaan voor techniek. Deze leerlingen kozen voor de profielkeuzeweek met hart en ziel voor het programma Techniek moet je doen!

Cor van de Kerkhof, techniekdocent van het Dendron College, heeft vele uren besteed aan de voorbereiding van deze techniekweek. Hij stelde een uitgebalanceerd lesprogramma samen en kreeg de volle medewerking van twee Horster bedrijven: Vullings Metaalbewerking  B.V. en Dinnissen BV. Het is voor het eerst dat havo- en vwo-leerlingen zo’n intensief techniekprogramma in samenwerking met twee Horster bedrijven krijgen aangeboden. Allerlei vaardigheden komen aan bod: besturingstechniek, tekeninglezen, digitaal meten en bematen,  tekenen met computerprogramma’s  als Sketch up en Solidworks, ontwerpen en 3D printen, alles maakt deel uit van Techniek moet je doen!  De leerlingen zijn bovendien ook echt praktisch bezig. Geert Custers van Vullings Metaalbewerking  B.V. en Marcel Konings van Dinnissen BV dachten mee in het concept en zo krijgen alle leerlingen aan het eind van het project hun eigen bureauorganiser. Bijzonder is wel, dat deze organiser achtereenvolgens op drie locaties is vervaardigd: de soundtube op school, de  grondplaat bij Dinnissen BV en de  organiser bij Vullings Metaalbewerking  B.V.

Aan het eind van de week gaan alle leerlingen van vwo 3 op bezoek bij een universiteit, terwijl de leerlingen van de havo naar een hbo-instelling gaan. Eind januari presenteren de 28 leerlingen die deelnamen aan Techniek moet je doen! hun project voor een vakkundige jury, gevormd door medewerkers van de twee bedrijven. Hoewel het project nog niet is afgesloten en de evaluatie nog volgt, zijn de geluiden positief. De leerlingen leren veel en op een andere manier. Het beheersen van natuurkundige formules blijkt in het dagelijks leven op de werkvloer noodzakelijk te zijn en wiskundige berekeningen krijgen plotseling veel meer betekenis. Ook realiseren de leerlingen zich veel beter dat er een samenhang bestaat tussen de verschillende schoolvakken. Al met al is zo’n techniekweek, die ook door Techniektalent.nu  wordt ondersteund een uitgelezen kans om concrete bèta’s te laten ervaren  hoe het er in hun toekomstig werkterrein in praktijk aan toe gaat.

WP_20160119_08_49_55_Pro WP_20160119_08_49_12_Pro IMG_0939 IMG_0932 (004) IMG_0930 (002)

Deel dit bericht: LinkedIn


Bekijk al onze nieuwsberichten