'Wat doe jij dan bij je opleiding en stage, en hoezo is dat zo leuk?'

9 maart 2020

Meike Wijnhoven, student Eerste monteur mechatronica, krijgt regelmatig vragen van haar vriendinnen. 'Wat doe jij dan bij je opleiding en stage, en hoezo is dat zo leuk?' Dus organiseerde ze een rondleiding bij haar stagebedrijf Vullings B.V

Meike_rondleiding_AA

Meike: "Ik loop stage bij het bedrijf Vullings bv, en heb daar heel veel geleerd en gezien. Het is een verspaningsbedrijf wat inhoudt dat zij zich vooral specialiseren in CNC draaien en frezen. Tijdens mijn stageperiode heb ik veel dingen mogen doen en ook al veel zelf aan de machine mogen staan. Ik ben er tijdens mijn stage ook achter gekomen dat ik me net iets meer interesseer in het CNC freeswerk. Ik heb dan ook veel bij die machine gestaan en geleerd deze stap voor stap onder de knie te krijgen Ik mocht al zelf producten instellen en zelf bewerkingen op de CNC bank uitvoeren. Al met al dus een tóp stage en heb er erg veel geleerd en er ook nog eens een zaterdagbaan aan overgehouden.

Meike rondleiding

Ik heb tijdens mijn stage aan mijn stagebegeleider gevraagd of er misschien een mogelijkheid zou zijn om mijn vriendinnen en familie een rondleiding binnen het bedrijf te geven en zo een iets beter beeld creëren van wat ik nou eigenlijk leuk vind om te doen. Dit werd meteen aangemoedigd en zo zijn we tot een plan gekomen om dat in de avond te doen. Ik heb zelf een rondleiding mogen geven aan vrienden en familie en ze vonden het erg interessant.

Ik hoopte voornamelijk mijn vriendinnengroep te laten inzien dat wat ik doe en leuk vind niet alleen voor jongens is maar ook zeker leuk voor meiden. En door alle reacties heb ik van ze gehoord dat ze niet eens wisten dat dit ook een vorm van techniek was. Dat maakte me natuurlijk erg enthousiast! De familie was ook erg enthousiast en positief.
 

Meike_cadeau_AAIk heb tijdens mijn stage een plaat ontworpen voor mijn opa en oma omdat zij op de dag van de rondleiding 55 jaar getrouwd waren. Dit heb ik aan het begin samen met iedereen erbij aangezet (zonder dat ze van iets wisten wat er ging gebeuren of uit de massieve plaat zou komen). Toen ik het uiteindelijke resultaat mocht overhandigen aan het eind van de rondleiding kwamen er ook nog een paar tranen aan te pas bij de opa's en oma's; dit was erg fijn om te zien. Hoe dankbaar ze met het plaatje waren is niet te beschrijven.


We hebben eigenlijk het hele bedrijf doorlopen en plek voor plek dingen uitgelegd. Ik hoop dat ik in de toekomst meer meiden kan aansporen om het mooie metaalvak te kiezen omdat het niet alleen voor jongens is maar óók voor stoere meiden!"

 

Bron: Facebook ROC ter AA

Meike_cadeau_AA Meike_rondleiding_AA Meike rondleiding

Deel dit bericht: LinkedIn


Bekijk al onze nieuwsberichten